pondělí 15. srpna 2011

Motorola StarTAC (1997) - Představení


Jeden z prvních modelů tvořících začínající sbírku je i legendární Motorola StarTAC z roku 1997. Pravděpodobně jde o model 80 (85?) podle černé barvy (model 70 má šedou barvu). Dále by měl mít grafický displej, ale zde najdeme menší zádrhel, protože displej je textový.



Nakonec je jedno, jestli 80, 85 nebo jakkoliv jinak. Model StarTAC představuje legendu mezi mobilními telefony. Ve své době to byla stylovka nejstylovější a hlavně je StarTAC považován za první "véčko" vůbec! No jen se koukněte na fotky a určitě uznáte, že to této Motorole stále sluší s ohlédnutím na to, že je jí už neuvěřitelných 14 let! Telefon má ještě jedno NEJ, jednalo se o jeden z nejdražších telefonů vůbec, cena se u nás pohybovala okolo 60.000 Kč! Levnější a jednodušší model StarTAC 70 se prodával "jen" za 30 tisíc.




Vzhled je na rok svého vzniku opravdu miniaturní a stylový. Odklápěcí část obsahuje sice pouze sluchátko a displej je umístěn stále nad klávesnicí, ale designový vzor pro další véčka je už jasně vidět. Nechybí samozřejmě klasická anténka, jejíž příjem lze vylepšit ještě klasičtějším povytažením (čímž se velikost telefonu zdvojnásobí)



Baterie je také umístěna velmi netradičně - zabírá polovinu vrchní části přístroje a byla k dostání ve dvou verzích - s menší kapacitou zapadala přesně do těla přístroje a druhá s větší kapacitou tvořila typický "hrb" na vrchní části a udržela telefon o pár hodin déle naživu.




Žádné komentáře:

Okomentovat